Órákon át hallgatja ki a rendőrség azokat, akik aláírták az Együtt ajánlóívét

politika
2018 augusztus 08., 12:52
comments 209

A BRFK a Gyorskocsi utcai épületébe idézi be az Együtt 500 támogatóját, akiknek néha több órán át húzódó kihallgatáson kell beszámolniuk arról, hogy a tavasszal valóban adtak-e ajánlást a XII. kerületi jelöltnek - írja a 24.hu.

Március közepén a DK-s Bauer Tamás megbízottjaként a körzet választási bizottságába került Nádasi Tibor tett feljelentést, mert rájött, hogy az Együtt ívein szerepel a neve - sőt egy halott ismerőse neve is -, pedig ő nem írt alá nekik. A rendőrök ezután eljárást indítottak Bényi Hajnal XII. kerületi együttes jelölt ajánlási listái ügyében, és lefoglalták a dokumentációt. A sors fintora, vagy minek is nevezzük ezt, hogy bár Bényit a helyi választási bizottság hivatalosan is jelöltté nyilvánította, de aztán az együttes jelöltek többségéhez hasonlóan visszalépett az esélyesebb jelölt, ez esetben pont Bauer Tamás javára.

Az Együtt a választási kudarc után meg is szűnt. Juhász Péter azt mondta a 24-nek, hogy a pártvezetés volt tagjai nem kaptak idézést az ügyben, de nap mint nap jönnek hozzá is a hírek a „szokatlanul akkurátus” tanúkihallgatásokról. A rendőrség egyelőre nem válaszolt a kérdésekre.

Az Átlátszó júniusban arról írt, hogy 280 feljelentés alapján 111 nyomozás indult az országban hamisított választási ajánlások miatt. Talán megkockáztatható, hogy nem mindegyik ennyire alapos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.