Autista gyerekek fejlesztési központjára gyűjtenek, a Halott Pénz is segít

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az autizmus a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, de az autista gyerekek fejleszthetők. Az egyik legsikeresebb módszer a fejlesztésükre az úgynevezett ABA (Applied Behavior Analysis - Alkalmazott Viselkedéselemzés), ami nagyon személyre szabott és nagyon intenzív terápiát jelent, amit érdemes minél hamarabb elkezdeni az autista gyerekeknél.  Egy olyan gyakorlati módszer, amely a szociálisan nem elfogadható viselkedésformák csökkentésében, és a helyes viselkedésformák megerősítésében és új készségek tanításában segít.

A 70-es években kifejlesztett módszer az USA-ban és Norvégiában élvezi a legkomolyabb támogatást, de a világ számos országában egyre több intézmény és iskola veszi használja, vannak ABA központok többek között Romániában és Lengyelországban is,

Magyarországon a Kis Lépések Alapítvány foglalkozik ABA terápiával, és most egy ABA Módszertani és Terápiás Központ megnyitására gyűjtenek. A pénz alapvetően bérleti díjra kell. 

A támogatást az adjukossze.hu oldalán várják. Aki legalább ezer forintot ad, az jegyet nyerhet a Halott Pénz szeptemberi koncertjére, a backstage-ben találkozhat a zenekarral is, és még egy csomó más ajándékot is felajánlottak az ügyet támogató zenészek. Minél magasabb az adomány, annál jobbak a nyerési esélyek.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.