Autista gyerekek fejlesztési központjára gyűjtenek, a Halott Pénz is segít

Az autizmus a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, de az autista gyerekek fejleszthetők. Az egyik legsikeresebb módszer a fejlesztésükre az úgynevezett ABA (Applied Behavior Analysis - Alkalmazott Viselkedéselemzés), ami nagyon személyre szabott és nagyon intenzív terápiát jelent, amit érdemes minél hamarabb elkezdeni az autista gyerekeknél.  Egy olyan gyakorlati módszer, amely a szociálisan nem elfogadható viselkedésformák csökkentésében, és a helyes viselkedésformák megerősítésében és új készségek tanításában segít.

A 70-es években kifejlesztett módszer az USA-ban és Norvégiában élvezi a legkomolyabb támogatást, de a világ számos országában egyre több intézmény és iskola veszi használja, vannak ABA központok többek között Romániában és Lengyelországban is,

Magyarországon a Kis Lépések Alapítvány foglalkozik ABA terápiával, és most egy ABA Módszertani és Terápiás Központ megnyitására gyűjtenek. A pénz alapvetően bérleti díjra kell. 

A támogatást az adjukossze.hu oldalán várják. Aki legalább ezer forintot ad, az jegyet nyerhet a Halott Pénz szeptemberi koncertjére, a backstage-ben találkozhat a zenekarral is, és még egy csomó más ajándékot is felajánlottak az ügyet támogató zenészek. Minél magasabb az adomány, annál jobbak a nyerési esélyek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.