Én egy fehér, tiszta lány vagyok - így próbálta rávenni az ittas nő a dél-karolinai rendőröket, hogy ne tartóztassák le

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A dél-karolinai Lauren Elizabeth Cutshaw szombaton éjszaka 100 km/h-val repesztett hazafelé. Amikor azonban nem állt meg egy Stop-táblánál, az arra járó járőrautó félreállította. A rendőrség beszámolója szerint ekkor a rendőrök megkérdezték tőle, mégis mennyit ivott. Ez egy jogos kérdés volt, tekinteve hogy Cutshawnak teljesen vörös volt a szeme, és akadozva beszélt.

Ő azt mondta, két pohár bort ivott, aznap ünnepelte ugyanis a 33-ik születésnapját. Ami ezután jött, arra viszont a rendőrök nem voltak felkészülve:

A fiatal nő hosszan ecsetelte nekik, hogy szerinte miért kellene a rendőröknek az útjára engedniük. Sorrendben:

  • Azért, mert mindig is jók voltak a jegyei az iskolában.
  • Pompomlány is volt.
  • Tagja volt az egyházi közösségnek.
  • A barátja szintén rendőr.

Majd végül azt mondta. “Én egy fehér, tiszta lány vagyok”.

Erre a rendőrök már tényleg nagyon zavarba jöttek, végül megkérdezték, hogy ezzel mit akar mondani, mire Cutshaw azt felelte, “maguk rendőrök, tudniuk kell, hogy ez mit jelent”.

Lauren Elizabeth CutshawFotó: AP

A sztori dekódoláshoz nem árt tudni, hogy az Egyesült Államokban az utóbbi időben rengetegszer foglalkozott azzal a média, hogy rendőrök minden ok nélkül igazoltattak vagy lőttek rá feketebőrű emberekre, így ott manapság fontos téma az, hogy egyes emberek bőrszíne mennyire játszik közre a rendőrségi intézkedéseknél.

A dél-karolinai rendőröket megdöbbentette a nő, ennek hangot is adtak a jelentésükben, azt írták, nem fordult még velük elő olyan, hogy valaki ilyen kijelentésekkel próbálta volna elkerülni a letartóztatást. Szerintük ez egyébként csak a nő részegségét bizonyította.

Igazuk is volt, a nő nem ment át a józansági teszten, alkoholt is találtak a vérében, sőt, marihuánát is találtak nála, és drogos befolyásoltság alatt is állt. Úgyhogy letartóztatták. (New York Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.