Túl lassú golfozás, nem mosolygás, grillezés: ha fekete vagy, ennyi elég is, hogy rád hívják a rendőröket Amerikában

rasszizmus
2018 július 21., 10:36
comments 429

A fehér amerikaiak meglehetősen gyakran kérik a rendőrök segítségét, amikor afroamerikai honfitársaik szerintük nem megfelelően viselkednek. A téma nem új, a rasszizmusból fakadó zaklatás ilyen formája mindennapos, de a közösségi médiában egyre több eset kerül nyilvánosságra, és nem csak pletykákból, beszélgetésekből értesülnek az emberek az abszurd zaklatásokról, hanem videók készülnek, és meg lehet nézni, pontosan mi történt.  

A fél világ láthatta, ahogy a BBQ Becky néven hírhedtté vált fehér nő könnyeivel küszködve könyörög a rendőröknek, hogy jöjjenek ki, mert feketék faszénnel grilleznek egy San Francisco-i parkban, vagy ahogy a Poolside Patricia becenevet magára ragasztó fehér nő azért kéri a hatóságok segítségét, mert túl boldog fekete szomszédai nem beszélgetnek vele, pedig nagyon maga alatt van. Az alábbi gyűjtés nem teljes, csak a kirívó eseteket szedtük össze, és a legrégebbi hír is csak négy hónapos. 

A témában nemrég több könyv is megjelent, melyek a jelenség okait vizsgálják, és több cikk is, melyben tippeket adnak a fehér embereknek, milyen szempontokat gondoljanak át, mielőtt a rendőrség idejét rabolják, és ártatlan embereket zaklatnak.

A Starbucks alkalmazottai rendőrt hívtak két afroamerikai férfira, akik csak ültek a kávézóban

A kávézó dolgozói birtokháborítás miatt értesítették a rendőrséget, a fekete férfiak semmit sem csináltak, csak ültek egy asztalnál, ismerősükre várakoztak.

Bob Marley unokája nem mosolygott, miközben bepakolt a kocsijába, rögtön rá is hívták a rendőröket

Barátaival épp egy fehérek lakta környéken lévő Airbnb-ből távoztak, és mivel nem integettek és mosolyogtak vissza a szomszédra, az gyorsan tárcsázta is a 911-et.

link Forrás

Egy felnőtt fehér ember hívott rendőrt a fűnyírással zsebpénzre gyűjtő, 12 éves fekete fiúra

Az ohiói kiskamasz a nyarat munkával töltötte, de elkövette azt a hibát, hogy véletlenül kicsit belenyírt a szomszéd füvébe is. 

Rendőrt hívtak Oregonban a kampányoló fekete képviselőnőre, mert túl gyanúsan nyomkodta a telefonját

Pedig csak a választói óhajait jegyzetelte. Végül szelfizett egyet a rendőrrel.

Túl lassan golfozott öt fekete nő, kihívták a rendőrséget

A klub fehér tulajdonosának nem tetszettek a vendégek.

Egy fekete nő kupont akart felhasználni egy gyógyszertárban, már hívták is a rendőröket

A chicagói CVS-lánc egyik üzletében szerette volna beváltani a kedvezményre feljogosító kupont, a két alkalmazott azzal vádolta meg, hamis a szelvénye. Nem volt az.

Oaklandi parkban grillező fekete társaság miatt hívta ki a rendőröket egy fehér nő

A barbecue nem tilos dolog arrafelé, a nő azért kérte a hatóságok beavatkozását, mert faszenet használtak, ami őt mélyen felzaklatta. Aztán az is, hogy a rendőrség nem akart kimenni egy ilyen hülyeség miatt.

link Forrás

Biztonsági ellenőrzést végző fekete tűzoltóra hívtak rendőröket

Szintén Oaklandben történt, hogy rendőrt hívtak egy afroamerikai, tűzoltó egyenruhát viselő férfira, aki a város által kötelezően előírt tűzvédelmi ellenőrzést tartotta. A környék fehér lakói úgy találták, a férfi túl gyanúsan méregette házaik udvarait.

Illegális vízárusításért hívott rendőröket egy fehér nő egy 8 éves fekete kislányra

A gyerek a saját házuk előtt, San Franciscóban állította fel kis standját.

Egy fehér diák kihívta a rendőrséget, mert fekete társa elaludt az egyetem társalgójában

A Yale afroamerikai diákja, Lolade Siyonbola tanulás közben szundított el, egy fehér hallgató ezt annyira helytelenítette, hogy a hatóságok beavatkozását kérte.

Egy fehér nő kiborult, mert nem beszélgettek vele fekete szomszédjai, rájuk hívta a rendőrséget

Egy Patricia nevű, oklahomai nő nagyon depressziósnak érezte magát, ezért az apartmanház közös medencéjénél keresett magának társaságot. Fekete szomszédjai nem akartak szóba állni vele, ami nagyon rosszul esett neki, így kénytelen volt a rendőrséghez fordulni.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.