Rendőrt hívtak Oregonban a kampányoló fekete képviselőnőre, mert túl gyanúsan nyomkodta a telefonját

külföld
2018 július 05., 18:11
comments 160

Janelle Bynum, Oregon állam fekete demokrata képviselője kedden éppen az újraválasztásáért kampányolt a választókerületében, amikor ráhívták a rendőröket. Egy helyi nő telefonált be, miután azt látta, hogy Bynum házról házra jár, majd gyanúsan hosszan nyomkodja a telefonját minden ház után.

“Épp házaltam és azt jegyzeteltem, hogy mi érdekli a közösségemet!” - írta a Facebookján Bynum.

Hozzátette, hogy bizarnak tartja a dolgot, amely szerinte arra mutat rá, mennyi félelem lappang az emberekben, és mennyire nem ismerik a szomszédaikat. Ennek a félelemnek a csökkentése viszont szerinte az ő dolga képviselőként.

Ennek fényében először készített egy szelfit az őt ellenőrző rendőrrel:

photo_camera Forrás: Facebook

Ezután megkérte, hogy segítsen neki beszélni azzal a nővel, aki feljelentette. Mivel a nő akkor már nem volt a közelben, ez már csak telefonon jött össze. “Beszéltünk és ő bocsánatot kért” - írta Bynum.

Az eset azért is kapott nagy médianyilvánosságot Amerikában, mert az utóbbi időben többször is hívtak rendőröket békésen a dolgukat végző fekete emberekre, legutóbb például egy füvet nyíró 12 éves fiúra. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt