Gázából rakétáztak, az izraeli légierő pedig bombázott az éjjel

Miközben Egyiptom és az ENSZ közvetítésével béketárgyalások folynak Izrael kormánya és a gázai övezetet irányító Hamász palesztin szervezett között, szerdáról csütörtökre virradó éjjel súlyos összecsapások történtek a térségben.

Gázából mintegy 80 rakétát lőttek ki izraeli területre, Dél-Izraelben egész éjjel szóltak a légvédelmi szirénák, hogy a lakosságot óvóhelyekre irányítsák. Többen megsebesültek, elsősorban Szderot városát érték a csapások.

Bombázás Gázában szerda éjszaka.Fotó: MAHMUD HAMS/AFP

Az izraeli légierő válaszul 140 célpontot bombázott Gázában. Az eddigi jelentések szerint ezekben a Hamász egy fegyverese, egy nő és másfél éves gyermeke haltak meg. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.