Krokodilok százai maradtak egy izraeli vállalkozó nyakán

2018 augusztus 9., csütörtök 11:37
144

Gadi Biton izraeli vállalkozó egy krokodilfarmot kívánt berendezni a 90-es években Petzael településen, a Jordán folyó völgyében. 

Csakhogy Petzael az Izrael által megszállt Transzjordániában van, és a rendre fellángoló erőszak miatt a turisták elkerülték a látványosságot.

Gadi Biton látogatóközpontja már évekkel ezelőtt bedőlt, de a krokodilokkal nem tud mit kezdeni. Először azt gondolta, hogy eladja a bőrüket, de a krokodil védett állat Izraelben, ezért nem vághatja le a hüllőket. Megpróbálta élve is eladni őket, de évek óta nem talál rájuk vevőt.

A krokodilokat most egyetlen alkalmazott ápolja, aki nyolc naponta eteti őket elhullt baromfiakkal. Már kétszer is előfordult, hogy az állatok közül több elszökött, és nem is sikerült mindet megtalálni.

A krokodilok ráadásul szaporodnak, hamarosan ezren is lehetnek. Gadi Biton most az izraeli államtól vár segítséget a helyzet rendezésére, a helyi hatóságok viszont arra panaszkodnak, hogy a csődbe ment krokodilfarmos nem eléggé együttműködő velük. (CBS)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt