Megjött a bukaresti engedély, két medvét kilőnek Tusnádfürdőn

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az MTI kérdésére a román Környezetvédelmi Minisztérium közölte: 

négy tusnádfürdői anyamedve és kilenc bocs áttelepítéséhez, valamint két hím medve kilövéséhez járulnak hozzá.

A helyi Szent Anna vadásztársaság a bukaresti tárcától eredetileg hat hím medve, valamint öt anyamedve és 11 bocs kilövését vagy áthelyezését kérte, de minisztérium szerint több beadvány hiányos volt, vagy megalapozatlan. A székelyföldi Tusnádfürdőn 

július közepe óta négy személyt sebesített meg medve.    

Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

A romániai medveállomány azután nőtt meg, hogy 2016-ban betiltották a populációt szabályozó vadászatot is a Környezetvédelmi Minisztérium. Korábban évi 400-450 egyedet lőttek ki,

de jellemzően csak a trófeaként értékesíthető domináns hímeket.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.