Nem legalizálták az abortuszt Argentínában

külföld
2018 augusztus 09., 04:27
comments 184

Indulatos, tüntetésekkel és nagyon kemény nyilatkozatokkal fűtött viták után az argentin szenátus leszavazta az abortusz legalizálásáról szóló javaslatot. 

Júniusban a parlament alsóházában átment a javaslat, de most 38-31 arányban megbukott a szenátusban. A következő egy évben nem lehet újra napirendre venni a kérdést.

Az abortusz legalizálása mellett tüntető argentinok.
photo_camera A törvény mellett tüntető a szavazás idején a szenátus épülete előtt. Fotó: CECILIA GONZÁLEZ/NOTIMEX

A javaslat alapján a terhesség első 14 hetében engedélyezték volna az abortuszt. Argentínában csak akkor van a beavatkozásra lehetőség, ha a nemi erőszakban fogant a magzat vagy ha veszélyezteti az anya életét. (BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.