Száz kilométer hosszan ég az erdő Portugáliában

külföld
2018 augusztus 09., 15:51
comments 27

Már száz kilométer hosszan ég az erdő a portugáliai Algarve tartománybeli Monchique település közelében és egyelőre nincs remény a gyors befejezésre. Az oltási munkálatok a levegőből is zajlanak, azonban már így is több mint 21 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává. A tűzoltóság munkáját tovább nehezíti az erős szél.

photo_camera Fotó: CARLOS COSTA/AFP

A portugál miniszterelnök, Antonio Costa egy lisszaboni sajtókonferencián bejelentette, hogy az erdőtűz eloltása még napokba telhet. A hatóságok csütörtökön további evakuálásokat rendeltek el, ezúttal Silves közelében, ahol jelenleg is csaknem ezerházomszáz tűzoltó dolgozik.

Tűzoltók oltják az erdőtüzet Portugáliában 2018. augusztus 8-án.
photo_camera Fotó: Carlos Costa/AFP

Múlt péntek óta az erdőtüzek következtében harminchat ember sérült meg, egy súlyosan. A sérültek közt tizenkilenc tűzoltó van - nyilatkozta Patricia Gaspar, a polgári védelem szóvivője.

photo_camera Fotó: CARLOS COSTA/AFP


A portugál kormány kiemelt védekezési tervet küldött szét az ország minden megyéjébe, hogy elkerülje a 2017-es drámai tűzvészek következményeinek megismétlődését, ahol 114 ember halt meg a mentőegységek közti együttműködés hiánya miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.