A közmédia nem pénzért reklámozza a 2Rule-t, hanem bérbe kap 2Rule-termékeket, amiket a dolgozói az adásokban viselhetnek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 24.hu megszerezte az MTVA és a Mészáros Lőrinc sportmárkájaként ismert, 2Rule-forgalmazó cég, a Magyar Sportmárka Zrt. között köttetett szerződést. Eszerint bartermegállapodást kötöttek, azaz nem kell pénzt fizetnie azért a cégnek, hogy megjelenjenek a hirdetései az állami médiában, a 2rule pedig garantálja, hogy az MTVA-nak bérbe ad termékeket, amiket a tévé munkatársai az adásokban viselhetnek.

Molnár Mátyás 2Rule-kitűzőben az M4 Sporton.Forrás: m4sport.hu

A közérdekűadat-igényléssel kikért szerződés szerint a közmédia dolgozóinak 15-20 százalék kedvezmény futball- és kosárlabdamez, futóruházat vásárlásra, valamint 2rule termékek garantálása nyereményjátékokhoz.

A lap szerint a megegyezés értelmében

  • az MTVA a műsorok elején vagy végén 5 másodperces támogatói spotokat, klasszikus reklámokat, termékelhelyezést, online PR-cikkeket garantál,
  • a Magyar Sportmárka Zrt. cserébe pedig bérbe ad 2rule-termékeket az MTVA-nak, megjeleníti az M4 logóját 2rule-termékein, nyereményjátékokhoz ad termékeket, továbbá 15-20 százalékos kedvezményt garantál a 2rule-termékekre (futball-, kosárlabdamezekre, futóruházatra, prémiumkategóriás sportruházatra, utcai és sportcipőkre) az MTVA dolgozói számára.

A 2019. június 30-ig hatályos megállapodás 3,4 millió forintról szól, de a 2rule-t forgalmazó cégnek fizetnie nem kell, a felsorolt tételekkel egyenlíti ki a számlát.

Reméljük, hamarosan a közmédia jellegét régen elvesztett közmédia dolgozóinak a teljes fizetését 2Rule-termékekben adják oda. (24)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.