Eljött az idő, hogy emlékeztessük az embereket: nem szabad lelökni a barátodat egy 18 méter magas hídról

Egy Jordan Holgerson nevű washingtoni tinédzser kedden a a Lewis-folyó fölött le szeretett volna ugrani egy 18 méter magas hídról. De amikor már ott állt a híd korlátja mögött, inába szállt a bátorsága, miután eljutott a tudatáig, milyen magasan is van. Csakhogy egy barátja nem törődött a hezitáló lány kétségeivel, és ahelyett, hogy segítő kezet nyújtva visszahúzta volna, simán lelökte a mélybe.

Minthogy a gyanútlan lány így még szerencsétlenül is esett, öt bordája eltörött, levegőbuborék került a mellkasába, kilyukadt a tüdeje. Jelenleg kórházban lábadozik, a hatóságok pedig vizsgálják, bűncselekményt követett-e el a barát, aki egyébként bocsánatot kért.

A fontos és nem várt tanulság: még mindig nem szabad lelökni a barátodat egy hídról. (Vice)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.