Lövöldözés Kanadában, rendőrök is meghaltak

Legalább négy ember, köztük két rendőrtiszt meghalt péntek reggel egy lövöldözésben a kelet-kanadai Fredericton városban - közölte a helyi rendőrség.

A rendőrség közlése szerint elfogták a feltételezett elkövetőt. Azt egyelőre nem közölték, ki a másik két halott.

Justin Trudeau kanadai kormányfő azt írta: „Szörnyű hírek érkeznek Frederictonból. Részvétem a reggeli lövöldözés minden érintettjének. Figyelemmel követjük az eseményeket.”

Az MTI információ szerint a támadást az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta. A kanadai rendőrség viszont úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nincs semmilyen bizonyítéka ennek a megerősítésére.

Kanadában ritka, hogy rendőröket öljenek meg szolgálatteljesítés közben - 1961 és 2009 között összesen 133 ilyen eset történt.

Ugyanakkor éppen ebben a tartományban, New Brunswickben halt meg három lovasrendőr egy 2014-es lövöldözésben. A kanadai fegyvertartási szabályok sokkal szigorúbbak, mint Amerikában, de a lövöldözések száma így is nőtt az elmúlt években. (MTI/BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.