Szaúd-Arábia kivizsgálja a gyerekekkel teli busz elleni légicsapást

külföld
2018 augusztus 10., 16:10
comments 80
photo_camera A légitámadás áldozatait így temetik el. Fotó: STRINGER/AFP

A szaúdi vezetésű katonai koalíció bejelentette, kivizsgálják a csütörtöki légicsapást, ami egy gyerekeket szállító buszt ért, és amiben legalább 29 gyerek meghalt. Az eset  Jemenben, Szaada tartomány Dahjan városában történt, amit a húszi lázadók ellenőriznek.

Erről egy szaúdi tisztviselő beszélt az Al-Arabíja tévének, és azt mondta, 

„az elkövetőket felelősségre fogják vonni, az áldozatokat és hozzátartozóikat pedig kárpótolják”.

Jemeni források szerint közben a halálos áldozatok száma már 51 felett van, ebből negyvenen gyerekek. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár is az eset kivizsgálását sürgette.

A busz többek között iskolás gyerekeket szállított, akik épp egy kirándulásról tartottak vissza az iskolába. A sofőr megállt, hogy italt vegyen, a buszt álló helyzetben érte a támadás helyiek beszámolója szerint.

A húszi lázadók ellen vív háborút a szaúdi vezetésű katonai koalíció, akiket az Egyesült Államok is támogat. A konfliktusban 2015 óta legalább tízezren haltak meg. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.