Szaúd-Arábia kivizsgálja a gyerekekkel teli busz elleni légicsapást

A légitámadás áldozatait így temetik el.Fotó: STRINGER/AFP

A szaúdi vezetésű katonai koalíció bejelentette, kivizsgálják a csütörtöki légicsapást, ami egy gyerekeket szállító buszt ért, és amiben legalább 29 gyerek meghalt. Az eset  Jemenben, Szaada tartomány Dahjan városában történt, amit a húszi lázadók ellenőriznek.

Erről egy szaúdi tisztviselő beszélt az Al-Arabíja tévének, és azt mondta, 

„az elkövetőket felelősségre fogják vonni, az áldozatokat és hozzátartozóikat pedig kárpótolják”.

Jemeni források szerint közben a halálos áldozatok száma már 51 felett van, ebből negyvenen gyerekek. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár is az eset kivizsgálását sürgette.

A busz többek között iskolás gyerekeket szállított, akik épp egy kirándulásról tartottak vissza az iskolába. A sofőr megállt, hogy italt vegyen, a buszt álló helyzetben érte a támadás helyiek beszámolója szerint.

A húszi lázadók ellen vív háborút a szaúdi vezetésű katonai koalíció, akiket az Egyesült Államok is támogat. A konfliktusban 2015 óta legalább tízezren haltak meg. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.