Úgy rajzanak az Atlanti-óceánon az orosz és kínai hadihajók, hogy az amerikaiak felélesztették a 2. flottát

A hidegháború vége óta nem látott mennyiségben hemzsegnek az orosz tengeralattjárók és a kínai hadihajók az Atlanti-óceán északi vizein. John Richardson tengernagy, a tengerészeti műveletek parancsnoka szerint a kínai haditengerészet már az amerikaival vetekszik ezeken a vizeken, "még öt évvel ezelőtt se tapasztaltunk semmi ehhez foghatót".

A legnagyobb kihívást azonban nem a kínai flotta megjelenése jelenti, hanem az orosz tengeralattjáró flotta fokozott aktivitása. Az amerikai flotta attól tart, hogy ezek a tengeralattjárók lehallgathatják vagy akár el is vághatják a transzatlanti kommunikációs kábeleket. "25 éve nem láttunk ilyen aktivitást" - mondta az Amerika Hangja rádiónak.

A növekvő kínai és orosz aktivitásra válaszul az Egyesült Államok nemrég újra aktiválta a 2. flottát, amit 2012-ben deaktiváltak. A flottát már július 1-én reaktiválták, de a hivatalos ceremónia csak augusztus 24-én lesz a virginiai Norfolkban, a flotta bázisán.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.