Az új-zélandi kormány korlátozná a külföldiek ingatlanvásárlásait, mert a világvégére készülő milliárdosok felvásárolják a jó kecókat

A Jacinda Ardern vezette balközép új-zélandi kormány épp egy olyan jogszabályt készít elő, amivel korlátoznák a külföldiek új-zélandi ingatlanvásárlásait. Ennek oka, hogy az utóbbi években a világ leggazdagabb emberei közül egyre többen vettek luxusingatlanokat az országban, azt tervezve, hogy ha a világ többi részén beüt a káosz, oda vonulnak vissza. Ez egyrészt iszonyatosan magas ingatlanárakhoz vezetett, na meg ahhoz, hogy a legjobb új-zélandi házakat és telkeket egy sikeres új-zélandi egyre kevésbé engedheti meg magának, hiszen bármennyire is legyen gazdag, a kínai, amerikai és európai milliárdosokkal, a világ leggazdagabb embereivel úgysem tud versenyezni.

A kormány a külföldi gazdagokat tartja leginkább felelősnek az ingatlanválságért, és ebből következően részben azért is, mert a magas ingatlanárak miatt Új-Zélandon az egyik legnagyobb a hajléktalanok aránya a lakosságon belül.

A most születő törvény ugyanakkor az újépítésű lakások vásárlását engedélyezné a külföldieknek, csak már álló ingatlant nem vásárolhatnának. A szingapúri és ausztrál állampolgárok azonban az új-zélandiakkal hasonló elbírálás alá esnek majd a törvény esetleges elfogadása után is a már érvényben lévő szabadkereskedelmi szabályok miatt. (Telegraph)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.