Az új-zélandi kormány korlátozná a külföldiek ingatlanvásárlásait, mert a világvégére készülő milliárdosok felvásárolják a jó kecókat

A Jacinda Ardern vezette balközép új-zélandi kormány épp egy olyan jogszabályt készít elő, amivel korlátoznák a külföldiek új-zélandi ingatlanvásárlásait. Ennek oka, hogy az utóbbi években a világ leggazdagabb emberei közül egyre többen vettek luxusingatlanokat az országban, azt tervezve, hogy ha a világ többi részén beüt a káosz, oda vonulnak vissza. Ez egyrészt iszonyatosan magas ingatlanárakhoz vezetett, na meg ahhoz, hogy a legjobb új-zélandi házakat és telkeket egy sikeres új-zélandi egyre kevésbé engedheti meg magának, hiszen bármennyire is legyen gazdag, a kínai, amerikai és európai milliárdosokkal, a világ leggazdagabb embereivel úgysem tud versenyezni.

A kormány a külföldi gazdagokat tartja leginkább felelősnek az ingatlanválságért, és ebből következően részben azért is, mert a magas ingatlanárak miatt Új-Zélandon az egyik legnagyobb a hajléktalanok aránya a lakosságon belül.

A most születő törvény ugyanakkor az újépítésű lakások vásárlását engedélyezné a külföldieknek, csak már álló ingatlant nem vásárolhatnának. A szingapúri és ausztrál állampolgárok azonban az új-zélandiakkal hasonló elbírálás alá esnek majd a törvény esetleges elfogadása után is a már érvényben lévő szabadkereskedelmi szabályok miatt. (Telegraph)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.