Az új-zélandi kormány korlátozná a külföldiek ingatlanvásárlásait, mert a világvégére készülő milliárdosok felvásárolják a jó kecókat

A Jacinda Ardern vezette balközép új-zélandi kormány épp egy olyan jogszabályt készít elő, amivel korlátoznák a külföldiek új-zélandi ingatlanvásárlásait. Ennek oka, hogy az utóbbi években a világ leggazdagabb emberei közül egyre többen vettek luxusingatlanokat az országban, azt tervezve, hogy ha a világ többi részén beüt a káosz, oda vonulnak vissza. Ez egyrészt iszonyatosan magas ingatlanárakhoz vezetett, na meg ahhoz, hogy a legjobb új-zélandi házakat és telkeket egy sikeres új-zélandi egyre kevésbé engedheti meg magának, hiszen bármennyire is legyen gazdag, a kínai, amerikai és európai milliárdosokkal, a világ leggazdagabb embereivel úgysem tud versenyezni.

A kormány a külföldi gazdagokat tartja leginkább felelősnek az ingatlanválságért, és ebből következően részben azért is, mert a magas ingatlanárak miatt Új-Zélandon az egyik legnagyobb a hajléktalanok aránya a lakosságon belül.

A most születő törvény ugyanakkor az újépítésű lakások vásárlását engedélyezné a külföldieknek, csak már álló ingatlant nem vásárolhatnának. A szingapúri és ausztrál állampolgárok azonban az új-zélandiakkal hasonló elbírálás alá esnek majd a törvény esetleges elfogadása után is a már érvényben lévő szabadkereskedelmi szabályok miatt. (Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.