Az új-zélandi kormány korlátozná a külföldiek ingatlanvásárlásait, mert a világvégére készülő milliárdosok felvásárolják a jó kecókat

2018 augusztus 11., szombat 11:27
174

A Jacinda Ardern vezette balközép új-zélandi kormány épp egy olyan jogszabályt készít elő, amivel korlátoznák a külföldiek új-zélandi ingatlanvásárlásait. Ennek oka, hogy az utóbbi években a világ leggazdagabb emberei közül egyre többen vettek luxusingatlanokat az országban, azt tervezve, hogy ha a világ többi részén beüt a káosz, oda vonulnak vissza. Ez egyrészt iszonyatosan magas ingatlanárakhoz vezetett, na meg ahhoz, hogy a legjobb új-zélandi házakat és telkeket egy sikeres új-zélandi egyre kevésbé engedheti meg magának, hiszen bármennyire is legyen gazdag, a kínai, amerikai és európai milliárdosokkal, a világ leggazdagabb embereivel úgysem tud versenyezni.

A kormány a külföldi gazdagokat tartja leginkább felelősnek az ingatlanválságért, és ebből következően részben azért is, mert a magas ingatlanárak miatt Új-Zélandon az egyik legnagyobb a hajléktalanok aránya a lakosságon belül.

A most születő törvény ugyanakkor az újépítésű lakások vásárlását engedélyezné a külföldieknek, csak már álló ingatlant nem vásárolhatnának. A szingapúri és ausztrál állampolgárok azonban az új-zélandiakkal hasonló elbírálás alá esnek majd a törvény esetleges elfogadása után is a már érvényben lévő szabadkereskedelmi szabályok miatt. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt