Megivott egy pohár bort a repülőn, ezért őrizetbe vették Dubajban a fogorvosnőt meg a lányát

Őrizetbe vettek Dubajban egy svéd származású brit fogorvost és négy éves kislányát, amiért a nő még a repülőn, de már az Egyesült Arab Emírségek légterében megivott egy pohár bort. A Detained in Dubai nevű szervezet szerint háromnapos elzárása alatt a nőnek nem adtak elég vizet és vécéket pucoltattak vele. Most bírósági tárgyalásra vár, és akár 1 éven át is elzárva tarthatják.

Ellie Holman és kislánya egy baráti látogatásra érkezett az Emírségekbe, ahogy korábban már sokszor, most azonban a nő állítása szerint nagyon goromba volt vele a reptéri vámtiszt, aki azt mondta neki, nem jó a vízuma, és azonnal menjen vissza Londonba. Mikor Holman megkérdezte, tud-e új vízumot vásárolni helyben, a vámtiszt megkérdezte, fogyasztott-e alkoholt. Holman pedig erre igent mondott, nem tudva, hogy ez az országban tilos.

Holman és a kislányaFotó: Facebook

A bajt tovább tetézte, hogy a vámtiszt gorombasága miatt Holman a telefonjával felvette a beszélgetést, ami az Emírségek törvényei alapján szintén illegális.

Ezután a nőt és gyerekét börtönbe zárták, telefonjukat és útleveleiket elkobozták. Holman szerint a börtönben bűzlő ételt kaptak, és a cellapadlón, koszos matracokon kellett aludniuk, az őrök pedig durván bántak vele, megpróbálták kitépni a póthaját is.

Holmant és a kislányt óvadék ellenében szabadon engedték, de egyelőre nem hagyhatták el Dubajt. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.