Megivott egy pohár bort a repülőn, ezért őrizetbe vették Dubajban a fogorvosnőt meg a lányát

külföld
2018 augusztus 11., 09:59
comments 584

Őrizetbe vettek Dubajban egy svéd származású brit fogorvost és négy éves kislányát, amiért a nő még a repülőn, de már az Egyesült Arab Emírségek légterében megivott egy pohár bort. A Detained in Dubai nevű szervezet szerint háromnapos elzárása alatt a nőnek nem adtak elég vizet és vécéket pucoltattak vele. Most bírósági tárgyalásra vár, és akár 1 éven át is elzárva tarthatják.

Ellie Holman és kislánya egy baráti látogatásra érkezett az Emírségekbe, ahogy korábban már sokszor, most azonban a nő állítása szerint nagyon goromba volt vele a reptéri vámtiszt, aki azt mondta neki, nem jó a vízuma, és azonnal menjen vissza Londonba. Mikor Holman megkérdezte, tud-e új vízumot vásárolni helyben, a vámtiszt megkérdezte, fogyasztott-e alkoholt. Holman pedig erre igent mondott, nem tudva, hogy ez az országban tilos.

Holman és a kislánya
photo_camera Holman és a kislánya Fotó: Facebook

A bajt tovább tetézte, hogy a vámtiszt gorombasága miatt Holman a telefonjával felvette a beszélgetést, ami az Emírségek törvényei alapján szintén illegális.

Ezután a nőt és gyerekét börtönbe zárták, telefonjukat és útleveleiket elkobozták. Holman szerint a börtönben bűzlő ételt kaptak, és a cellapadlón, koszos matracokon kellett aludniuk, az őrök pedig durván bántak vele, megpróbálták kitépni a póthaját is.

Holmant és a kislányt óvadék ellenében szabadon engedték, de egyelőre nem hagyhatták el Dubajt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.