Balmazújvárosban elbukott a Fidesz által támogatott polgármester-jelölt

POLITIKA
2018 augusztus 12., 19:31
photo_camera Fotó: Hegedűs Péter FB

Vasárnap nem csak 1500 felcsúti polgár szavazhatott, valasztást tartottak egy sokkal nagyobb településen, Balmazújvárosban is. A hajdú-bihari városban 14 138 állampolgár közül 3861 adott le érvényes szavazatot. 

Négy jelölt közül választhattak a helyiek, és a helyi vállalkozó, független jelölt Hegedűs Péter nyert 2053 szavazattal. 

Az MTI tudósítása szerint Hegedűs megelőzte a helyi Fidesz-KDNP által alaposan megtámogatott független Nagy Tamást, aki 1709 voksra volt jó. 

Rajtuk kívül rajthoz állt még Csige Sándor független jelölt (52 szavazat) és Dobány László, a Munkáspárt jelöltje (47 szavazat).

Balmazújvárosban azért írtak ki időközit, mert a települést 2014 óta vezető Veres Margitot áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.