Máris visszatért a nyár!

Magyarország várható időjárása 2018. augusztus 12-én, délután.Grafika: OMSZ

Majd egy napig is eltartott az enyhülés, amit a péntek este érkezett hidegfront hozott az elmúlt hetek szubtrópusi időjárása után. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján ez a hidegfront mára feloszlott, nyomában viszont legalább a korábbinál szárazabb levegő áramlik az országba.

Mondjuk ez azt is jelenti, hogy ma szinte teljesen zavartalan lesz a napsütés, vagyis semmi sem akadályozza a felmelegedést. Ennek megfelelően már most is húsz fok körüli hőmérsékleteket jelentettek a meteorológiai állomások. Délelőtt az ország nyugati és északi határvidékein 22-24, ettől keletebbre és délebre már 25-28 fok várható. Délutánra már csak az Alpokalján marad 30 fok alatt a hőmérséklet, az ország javában visszatér a kánikulai meleg. Négy délalföldi megyére, Bács-Kiskunra, Csongrádra, Békésre és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre ki is adták a hőségriadót, ezekben a napi középhőmérséklet is meghaladhatja a 25 fokot.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.