Odújukban mészárolta le a síró medvebocsokat egy alaszkai férfi és a fia

Képünk illusztráció, Rennerék nem ezt az anyamedvét és két bocsát lőtték ki.Fotó: Bryan Wilkins / Flickr CC BY-SA 2.0

"Sose tudják majd ránk bizonyítani" - mondta Owen Renner, miközben éppen azt az anyamedvét nyúzta, amit a törvényi tiltás ellenére kilőtt. Hogy ezt mondta, azt onnan tudjuk, hogy tudtán kívül az egész esetet automata vadkamerák rögzítették.

Renner és 41 éves apja, Andrew az alaszkai vadonban vadászva bukkantak a fekete medvére. A fiú lőtte ki az állatot. Ekkor még nem kellett tudniuk, hogy az áldozatnak bocsai is vannak, de a lövés eldördülte után a bocsok is felsírtak. Azokat apja lőtte ki, a felvételek szerint mindössze egy méternyiről. Öt boccsal végzett.

Az alaszkai törvények szerint szigorúan tilos anyamedvéket kilőni, de mert Rennerék azt hitték, hogy senki se látta őket, Andrew csak annyit mondott a mészárlás közben, hogy az egész "nem számít".

Aztán észrevették, hogy az anyamedvén nyomkövető van, ezért visszamentek az odúhoz, hogy eltüntessék a puskagolyók szétszóródott köpenyét és a bocsok holttestét. Az anyamedve lenyúzott bőrét és a nyomkövetőt később leadták a hatóságoknál, de azt vallották, hogy máshol, vagyis nem az odú közelében lőtték le, és nem tudnak róla, hogy lennének bocsai.

Lebukásuk után most bocsait nevelő nőstény medve elejtésével, két medvebocs megölésével, illetve három, illegálisan levadászott medve feldolgozásával is megvádolták őket. Andrew Rennert emellett a bizonyítékok meghamisításával, illetve okirathamisítással is meggyanúsították. Továbbá azért is felelnie kell, hogy a történtek idején még csak 17 éves, tehát nem nagykorú gyerekét bűnbe vitte. (Via Huffpo)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.