Visszatér a 35 fok, hőséges napok jönnek

időjárás
2018 augusztus 12., 14:26
comments 85

Száraz és nagyon meleg hét áll előttünk, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése, amit vasárnap délután az MTI szemlézett. 

A következő napokban ismét 35 fokokra kell felkészülni, és majd csak a hét második felében várható valamennyi enyhülés, de 30 alatti maximumokra akkor sem lehet majd számítani. 

A nagy meleg miatt hétfőre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 31-35 között várható. 

Kedden nagyjából ugyanezzel kell számolni, egyedül a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zivatar. Szerdán a Tiszántúlon érkezhet frissítő zápor, és valamelyest mérséklődik a hőség: a maximumok már „csak” 27-32 között alakulnak a maximumok. 

A hét végén sem várható tartósabb enyhülés: pénteken, szombaton és vasárnaő is napos idő lesz, 27 és 33 fok közötti maximumokkal, ritkás záporokkal. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.