A kormány mégis megengedi a Mol-nak, hogy felépítse a felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton

2018 augusztus 14., kedd 7:04
280

A keddi kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bemutatta az új öltönyét, majd bejelentette, hogy a kormány engedélyezi a Mol-nak, hogy felépítse a 120 méter felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton.

Az előző ciklusban Lázár János még a Mol-székház megépítését is ellenezte, tavaly decemberben még tájsebnek nevezte az épületet. Most eldőlt a vita.

Gulyás Gergely új öltönye

A kormány nem akarja, hogy magasházak lepjék el az országot. A miniszter elmondta, hogy a kormány szándéka, hogy Budapest a hagyományos arcképét megőrizhesse, ezért a rendelet felhőkarcoló-tilalmat vezet be Magyarországon. 65 méterig nem esik szabályozás alá, 90 méterig engedélyeztetni kell, esztétikai szempontok alapján bírálják el. 90 méter felett nem épülhet épület.

A Mol-székháznak készülő magasház látványterve a a BudaPart projektben Fotó: Dbox/Index

A MOL 120 méteres felhőkarcolóját most mégis engedélyezik. A kormány azt akarta, hogy a magyar gazdaság legfontosabb szereplői megtehessék, ezért három cégnek felajánlották a lehetőséget: a Mol-nak, az OTP-nek és a Richternek. De ezek közül csak a Mol élt a lehetőséggel. A törvény hatályba lépése után már nem lesz lehetőség magasház építésre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt