A kormány mégis megengedi a Mol-nak, hogy felépítse a felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton

politika
2018 augusztus 14., 07:04
comments 269

A keddi kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bemutatta az új öltönyét, majd bejelentette, hogy a kormány engedélyezi a Mol-nak, hogy felépítse a 120 méter felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton.

Az előző ciklusban Lázár János még a Mol-székház megépítését is ellenezte, tavaly decemberben még tájsebnek nevezte az épületet. Most eldőlt a vita.

Gulyás Gergely új öltönye
photo_camera Gulyás Gergely új öltönye

A kormány nem akarja, hogy magasházak lepjék el az országot. A miniszter elmondta, hogy a kormány szándéka, hogy Budapest a hagyományos arcképét megőrizhesse, ezért a rendelet felhőkarcoló-tilalmat vezet be Magyarországon. 65 méterig nem esik szabályozás alá, 90 méterig engedélyeztetni kell, esztétikai szempontok alapján bírálják el. 90 méter felett nem épülhet épület.

A Mol-székháznak készülő magasház látványterve a a BudaPart projektben
photo_camera A Mol-székháznak készülő magasház látványterve a a BudaPart projektben Fotó: Dbox/Index

A MOL 120 méteres felhőkarcolóját most mégis engedélyezik. A kormány azt akarta, hogy a magyar gazdaság legfontosabb szereplői megtehessék, ezért három cégnek felajánlották a lehetőséget: a Mol-nak, az OTP-nek és a Richternek. De ezek közül csak a Mol élt a lehetőséggel. A törvény hatályba lépése után már nem lesz lehetőség magasház építésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.