Törvénnyel akadályoznák meg, hogy a Mol-székház 120 méter magas legyen

építészet
2017 december 14., 13:27
comments 96

Lázár János a Kormányinfón többek között arról is beszélt, hogy volt kormányülés, amin elhangzott: februárban dönthet a Parlament a területrendezési törvényről, aminek értelmében 2018 szeptemberétől nem lehet majd 65 méternél magasabb magasházat építeni Magyarországon.

Októberben Csepreghy Nándor államtitkár arról beszélt, hogy a kormány nem fogja hagyni a Mol felhőkarcolójának felépülését a Kopaszi-gáton, majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: nagy szerencséje az építőknek, hogy Magyarországon nem a kormány adja ki az építési engedélyt, hanem a területileg illetékes önkormányzat. Egy megtartandó értéknek tartotta, hogy Budapesten nincs magasház, és ha ez megépül, egy tájseb lesz.

Az új torony látványterve nappal
photo_camera Az új torony látványterve nappal Fotó: MOL Campus

Ezek szerint ha Garancsi István cége meg is építi, alig több mint feleakkora lesz a Mol 120 méter magasra tervezett új székháza, ami az UNESCO szerint tönkretenné a budai látképet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.