Törvénnyel akadályoznák meg, hogy a Mol-székház 120 méter magas legyen

2017 december 14., csütörtök 13:27
98

Lázár János a Kormányinfón többek között arról is beszélt, hogy volt kormányülés, amin elhangzott: februárban dönthet a Parlament a területrendezési törvényről, aminek értelmében 2018 szeptemberétől nem lehet majd 65 méternél magasabb magasházat építeni Magyarországon.

Októberben Csepreghy Nándor államtitkár arról beszélt, hogy a kormány nem fogja hagyni a Mol felhőkarcolójának felépülését a Kopaszi-gáton, majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: nagy szerencséje az építőknek, hogy Magyarországon nem a kormány adja ki az építési engedélyt, hanem a területileg illetékes önkormányzat. Egy megtartandó értéknek tartotta, hogy Budapesten nincs magasház, és ha ez megépül, egy tájseb lesz.

Az új torony látványterve nappal Fotó: MOL Campus

Ezek szerint ha Garancsi István cége meg is építi, alig több mint feleakkora lesz a Mol 120 méter magasra tervezett új székháza, ami az UNESCO szerint tönkretenné a budai látképet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt