Biztonsági kordonnak hajtott egy autó a londoni parlament előtt, több sérült

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több járókelő is megsérült, miután nagy sebességgel a biztonsági kordonnak csapódott egy gépkocsi a londoni parlament előtt. A Westminster környékét a rendőrök kiürítették, a közeli metrómegállót és utcákat leztárták, az autó vezető férfit a hatóságok őrizetbe vették.

Szemtanúk szerint a sofőr vélhetően szándékosan hajtott neki a kordonnak, egyikük szerint nagyjából 50 mérföldes óránkénti sebességgel. 

Az eset reggel 7.30 magasságában történt, a Scotland Yard szerint pedig az esettel összefüggésben eddig egy embert, az autót vezető férfit tartóztatták le. 

Az első jelentések szerint a sérültek közül senki nincs életveszélyben. Egy szemtanú szerint egy biciklistát is elcsapott a kordonba vágódó gépkocsi, aminek elejéről hiányzott a rendszámtábla. 

Készült felvétel arról is, amint az autót vezető férfit a rendőrök kiemelik az autóból:

A közeli Westminster-hídon történt 2017-ben a négy ember életét követelő londoni terrortámadás, miután Halid Maszud autójával több járókelőt sodort el szándékosan. (Telegraph)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.