Biztonsági kordonnak hajtott egy autó a londoni parlament előtt, több sérült

Több járókelő is megsérült, miután nagy sebességgel a biztonsági kordonnak csapódott egy gépkocsi a londoni parlament előtt. A Westminster környékét a rendőrök kiürítették, a közeli metrómegállót és utcákat leztárták, az autó vezető férfit a hatóságok őrizetbe vették.

Szemtanúk szerint a sofőr vélhetően szándékosan hajtott neki a kordonnak, egyikük szerint nagyjából 50 mérföldes óránkénti sebességgel. 

Az eset reggel 7.30 magasságában történt, a Scotland Yard szerint pedig az esettel összefüggésben eddig egy embert, az autót vezető férfit tartóztatták le. 

Az első jelentések szerint a sérültek közül senki nincs életveszélyben. Egy szemtanú szerint egy biciklistát is elcsapott a kordonba vágódó gépkocsi, aminek elejéről hiányzott a rendszámtábla. 

Készült felvétel arról is, amint az autót vezető férfit a rendőrök kiemelik az autóból:

A közeli Westminster-hídon történt 2017-ben a négy ember életét követelő londoni terrortámadás, miután Halid Maszud autójával több járókelőt sodort el szándékosan. (Telegraph)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.