Biztonsági kordonnak hajtott egy autó a londoni parlament előtt, több sérült

külföld
2018 augusztus 14., 08:22
comments 58

Több járókelő is megsérült, miután nagy sebességgel a biztonsági kordonnak csapódott egy gépkocsi a londoni parlament előtt. A Westminster környékét a rendőrök kiürítették, a közeli metrómegállót és utcákat leztárták, az autó vezető férfit a hatóságok őrizetbe vették.

Szemtanúk szerint a sofőr vélhetően szándékosan hajtott neki a kordonnak, egyikük szerint nagyjából 50 mérföldes óránkénti sebességgel. 

link Forrás

Az eset reggel 7.30 magasságában történt, a Scotland Yard szerint pedig az esettel összefüggésben eddig egy embert, az autót vezető férfit tartóztatták le. 

Az első jelentések szerint a sérültek közül senki nincs életveszélyben. Egy szemtanú szerint egy biciklistát is elcsapott a kordonba vágódó gépkocsi, aminek elejéről hiányzott a rendszámtábla. 

Készült felvétel arról is, amint az autót vezető férfit a rendőrök kiemelik az autóból:

link Forrás

A közeli Westminster-hídon történt 2017-ben a négy ember életét követelő londoni terrortámadás, miután Halid Maszud autójával több járókelőt sodort el szándékosan. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.