Leszakadt egy olasz autópálya hídja, sokan meghaltak

külföld
2018 augusztus 14., 09:07
comments 302

Leszakadt egy viadukt egy olaszországi autópályán Genova közelében. Áldozatokról az első hírekben nem volt szó, nem sokkal később viszont már arról érkeztek hírek, hogy autók zuhanhattak le, és akár több tucat halott is lehet. 

A legfrissebb beszámolók szerint

a halálos áldozatok száma legkevesebb 35, a sérültek közül 13 került kórházba, közülük 5 állapota válságos. 

A jelenlegi ismeretek alapján nincs magyar érintettje a balesetnek - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. 

Az A10-es autópálya egyik hídjáról, a 200 méter hosszú Morandi-hídról van szó, ami a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát. A nagyjából 50 méter magas híd 80 méteres szakasza omlott le, romjai az alatta terülő ipari és részben lakott területre omlottak rá.

Az ANSA olasz hírügynökség azt írja, hogy legalább 10, de valószínűleg inkább valamivel több autót temettek maguk alá a leszakadt híd romjai. Idáig két embert sikerült élve kiszabadítani a törmelékek alól, a sérülteket kórházba szállították. 

A híd 1968-ban épült, tervezőjéről, Riccardo Morandiról kapta nevét. Az olasz rendőrég a Twitteren azt írta, hogy egy „hirtelen és nagy erejű” vihar volt a tragédia kiváltó oka. 

Az olasz közlekedési miniszter szerint súlyos tragédia történt. Az első hírek több tucat áldozatról szóltak, a legfrissebb jelentésben a hatóságok 11 halottról adtak hírt, a helyettes közlekedési-miniszter délután 3 óra után viszont már azt nyilatkozta, hogy a halottak száma 22-re emelkedett.

link Forrás


photo_camera Fotó: PAOLA PIRRERA/AFP
link Forrás
link Forrás
link Forrás

Szemtanúk szerint apokalitptikus volt a látvány, heves esőzések és óriási vihar után szakadt le az autópályahíd. 

A Reuters tudósításában röviden arra utal, hogy 2016-ban végeztek valamiféle karbantartási-átalakítási munkálatokat a hídon, ami épp ötven évvel ezelőtt épült. 

A délben történt baleset után a genoai tűzoltók nagy számban érkeztek a helyszínre, de a nagy esőzés nagyon megnehezíti a mentést. 200 tűzoltó dolgozik jelenleg is a helyszínen. 

Ezen a felvételen látszik, hogy miközben a tűzoltók túlélők után kutatnak, továbbra is jégdarabok hullanak alá az égből:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.