Orbán június végén hazugságnak nevezte az ötmilliós miniszteri fizetést

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"A havi ötmilliós miniszteri fizetés hazugság, ilyenről nincsen szó, ilyen döntés eddig sem született és nem tudok róla, hogy a Parlament ilyen döntésre készülne,"

mondta Orbán Viktor még június 25-én a szocialista Harangozó Tamás kérdésére válaszolva. Igaz, az országgyűlés valóban nem döntött erről, maga a miniszterelnök viszont igen. Hiába nevezte hazugságnak, a kormány által hétfőn közzétett fizetési lista szerint

Bártfai-Máger Andrea és Süli János az eddigi havi 1 millió 101 ezer forint helyett, mostantól havi ötmillió forintot vihet haza.

(RTL Klub Híradó)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.