Terrorcselekménynek minősítették: járókelők közé hajtott egy autós Londonban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gyalogosok közé hajtott egy autó a brit parlamentnél kedden Londonban. Három járókelőt és egy biciklist gázolt el, közülük kettőt kellett kórházba szállítani. A sofőrt a Scotland Yard elitegysége elfogta, tettét 

terrorcselekményként kezelik.

A nyomozást vezető Neil Basu parancsnok kijelentette: tekintettel arra, hogy úgy tűnik, az autós szándékosan cselekedett, továbbá a helyszínre és az incidens jellegére, terrorgyanúsként kezelik az ügyet. Az elkövető, egy huszonéves férfi, egyedül ült a járműben. A rendőrség szerint egyelőre nem működik együtt a hatóságokkal, kihallgatásán egy szót sem szólt. 

Kedd délután összehívták a brit kormány rendkívüli helyzeteket kezelő testületét, írja a BBC.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.