Terrorcselekménynek minősítették: járókelők közé hajtott egy autós Londonban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Gyalogosok közé hajtott egy autó a brit parlamentnél kedden Londonban. Három járókelőt és egy biciklist gázolt el, közülük kettőt kellett kórházba szállítani. A sofőrt a Scotland Yard elitegysége elfogta, tettét 

terrorcselekményként kezelik.

A nyomozást vezető Neil Basu parancsnok kijelentette: tekintettel arra, hogy úgy tűnik, az autós szándékosan cselekedett, továbbá a helyszínre és az incidens jellegére, terrorgyanúsként kezelik az ügyet. Az elkövető, egy huszonéves férfi, egyedül ült a járműben. A rendőrség szerint egyelőre nem működik együtt a hatóságokkal, kihallgatásán egy szót sem szólt. 

Kedd délután összehívták a brit kormány rendkívüli helyzeteket kezelő testületét, írja a BBC.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.