Terrorcselekménynek minősítették: járókelők közé hajtott egy autós Londonban

külföld
2018 augusztus 14., 14:45
comments 119

Gyalogosok közé hajtott egy autó a brit parlamentnél kedden Londonban. Három járókelőt és egy biciklist gázolt el, közülük kettőt kellett kórházba szállítani. A sofőrt a Scotland Yard elitegysége elfogta, tettét 

terrorcselekményként kezelik.

link Forrás

A nyomozást vezető Neil Basu parancsnok kijelentette: tekintettel arra, hogy úgy tűnik, az autós szándékosan cselekedett, továbbá a helyszínre és az incidens jellegére, terrorgyanúsként kezelik az ügyet. Az elkövető, egy huszonéves férfi, egyedül ült a járműben. A rendőrség szerint egyelőre nem működik együtt a hatóságokkal, kihallgatásán egy szót sem szólt. 

link Forrás

Kedd délután összehívták a brit kormány rendkívüli helyzeteket kezelő testületét, írja a BBC.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.