Az olasz kormánypárt azt írta, „gyerekmese”, hogy össze fog omlani a genovai híd

2018 augusztus 15., szerda 4:54
240

Az olasz kormány azt ígérte, hogy teljes vizsgálatot folytatnak az összeomlott genovai híd ügyében. Addig is viszont a nagyobbik kormánypárt, az 5 Csillag Mozgalom próbálja menteni a menthetőt. Kiderült, hogy a Morandi-hidat korábban rátették egy listára, amin olyan infrastrukturális projekteket gyűjtöttek, amik elhibázottak, amennyiben a „költségek meghaladják a várható előnyöket”.

Az oldalon az 5 Csillag Mozgalom a híddal struktúrájával kapcsolatos aggályokról azt írta, hogy azok „gyerekmesék”. A baleset után az oldalt eltüntették, de itt még megtalálható.

Fotó: Fabio Palli/NurPhoto

Kedden több tucat jármű zuhant a 45 méteres mélységbe, amikor összeomlott a Morandi híd. A rendőrség szerint már 38 a halálos áldozatok száma, a 15-en sérült közül kilencnek súlyos az állapota. A környékről több mint 400 embert telepítettek ki, mivel tartani lehet attól, hogy a híd további részei is leomlanak. Több száz katasztrófamentő egész éjjel kutatott túlélők után a hídomlás helyszínén, és a rendőrökkel és mentőkkel együtt kb. ezren folytatják a munkát. (Politico, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt