Egyre több gyerek fullad meg, mert a szüleik a telefonjukkal vannak elfoglalva

Fotó: ULI DECK/dpa Picture-Alliance/AFP

Német vízimentők arra figyelmeztetnek: egyre több gyerek fullad meg azért, mert a szülők a telefonjaikkal vannak elfoglalva, miközben gyerekük a vízben van.

Idén már 300 ember fulladt meg Németországban, a nyári forróságban szinte minden napra jut egy eset. A német vízimentő-szövetség szóvivője, Achim Wiese azt mondja:

„Túl kevés szülő vagy nagyszülő teszi el a telefont, amikor a gyerekük vagy unokájuk bent van a vízben.”

„Nap mint nap tapasztaljuk, hogy az emberek azt hiszik a medencékre, hogy olyanok, mint az óvoda, és egyáltalán nem figyelnek oda”, tette hozzá Peter Harzheim a német uszodafelügyelő-szövetségtől. A fulladásos esetek medencékben, tavakban és tengerparton is történnek.

„Régebben a szülők jellemzően együtt voltak a gyerekekkel a medencében. Most már gyakran hagyják őket egyedül, miközben a telefonjukat nézik”, mondta Harzheim. A két szövetség szerint ugyanakkor az is probléma, hogy az iskolákban egyre kevésbé tanítják meg úszni a diákokat. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.