Húszezer BMW-t tiltanak ki az utakról Dél-Koreában, miután több tucat kigyulladt idén

A dél-koreai kormány elrendelte, hogy vonják ki a forgalomból azokat a BMW-ket, amiket az autógyár még nem küldött biztonsági ellenőrzésre, miután idén már közel 30 motor gyulladt ki, főleg 520d Sedan modellek közül. Az intézkedés közel 20 ezer autót érint. A BMW eddig 106 ezer autót hívott vissza az országban. 

Kim Hyo-joon, a BMW koreai vezetője bocsánatot kér a sajtótájékoztatónFotó: JUNG YEON-JE/AFP

A közlekedési miniszter kedden jelentette be, hogy az ellenőrizetlen autók tulajdonosait felszólítják, hogy vagy vizsgáltassák be a kocsijukat, vagy ne vigyék ki az utakra. A polgármesterek fogják felszólítani a sofőröket. A BMW dél-koreai vezetői a múlt héten már bocsánatot kértek a tűzesetekért. 

Az autógyárat idén már Nagy-Britanniában is sok bírálat érte biztonsági problémák miatt. Idén már 300 ezer autót hívtak vissza. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.