Kínában ezentúl a szivárványos pisztrángot is lehet lazacnak nevezni

külföld
2018 augusztus 15., 18:42
comments 107

Ezt itt egy szivárványos pisztráng:

photo_camera Fotó: Wikipédia

A jövőben ezt is lehet lazacnak nevezni a kínai halpiacokon és az ételekben egy új kínai szabály szerint.

A hatóságok azért döntöttek így, mert komoly közfelháborodást keltett, hogy a kínai média kiderítette: a halpiacon évek óta bevett gyakorlat, hogy így csalnak a kereskedők a hallal, mivel a húsuk hasonló kinézetű. A halak maguk azonban eléggé különbözőek, míg a pisztráng édes vízben él, a lazac csak ott fejlődik ki, későnn sós vízbe költözik.

A válasz pedig erre nem a gyakorlat megtiltása és a kemény szankcionálás volt, hanem a legalizálás.

A kínai állami CCTV csatorna szerint a Kínában eladott lazac harmada igazából pisztráng volt Csinghaj tartományból. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.