Leszbikus szex miatt ítéltek botozásra két nőt Malajziában

Botozásra, és 3300 ringgit (körülbelül 230 ezer forint) ítéltek két nőt Malajziában leszbikus szex miatt. Terengganu állam sária bírósága hat botütést szabott ki a 32, illetve 22 éves nőknek.

„Ez megfelelő büntetés, ami nemcsak maguknak, hanem az egész társadalomnak jó lecke lesz” - mondta Kamalruazmi Ismail sária-bíró a Sinar Harian című maláj lap tudósítása szerint.  A két nőre egy autóban csaptak le a hatóságok.

Terengganu államot az ellenzéki Pán-Maláj Iszlamista Párt (PAS) irányítja, a homoszexualitás ugyanakkor az egész országban illegális.

Az Amnesty International Malaysia szerint a homoszexuálisok és transzneműek egyre nagyobb veszélyben vannak. Februárban a Sinar Harian cikkéből lett nagyobb vihar, ami azt szedte pontokba, szerintük miről lehet felismerni a homoszexuálisokat. Indonéziában szintén botozással büntetik a melegeket. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.