Nyilvánosan megbotoztak két meleg férfit Indonéziában

2017 május 23., kedd 8:38
197

Két meleg férfit nyilvános botozásra ítéltek Indonézia Aceh tartományában. A mecsetben, ahol az ítéletet végrehajtották, hogy több százan gyűltek össze.

Fotó: CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP

A közönség éljenzett és gyalázkodott a csapások közben. Ez volt az első eset, hogy homoszexualitásért nyilvános botozásra ítéltek embereket Acheben, ami Indonézia egyetlen olyan tartománya, ahol a saría jogrendet gyakorolják.

A 20 és 23 éve férfiakra szex közben törtek rá bérelt szobájukban egy "polgárőr csoport" tagjai. 

Fotó: CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP

Az AP tudósítójának helyiek azt mondták, sokkal több néző volt kíváncsi erre a nyilvános büntetésre, mint a hasonló eseményekre általában (botozás jár szerencsejátékozásért, alkoholfogyasztásért és nem megfelelő öltözködésért is), mert az emberek látni akarták az első esetet, amikor melegeket botoznak meg nyilvánosan Indonéziában.

A saría bíróság mindkét férfit 85 botütésre ítélte. Kedden heteroszexuális párokat is megbotoztak házasságon kívüli viszony miatt, igaz, ők jóval kevesebb botütést kaptak. Emberi jogi szervezetek középkori kínzásnak nevezték a büntetést.

Fotó: CHAIDEER MAHYUDDIN/AFP

Az indonéz LGBT-közösség egyre nagyobb nyomás alatt van. Politikusok és melegellenes szervezetek egyre inkább felkorbácsolják az előítéleteket. Hétfőn a fővárosban, Jakartában vettek őrizetbe 141 embert egy rendőrségi rajtaütés során egy melegek körében népszerű szaunában. A témában áprilisban ezt írtuk: A világ legnagyobb muszlim országa rémisztő lépést tett a radikális iszlám felé (Guardian, Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt