28 évig rejtőzködött a kontaktlencséje a szemhéja alatt

Azzal ment szemészhez egy 42 éves brit nő, hogy hónapok óta duzzadt a bal szemhéja. Kiderült, hogy közel három évtizede ott van egy kontaktlencse, és az kezdett el betokosodni.

A szemész megállapította, hogy valami duzzanat okozza a nő panaszait, majd alaposabb vizsgálat után kiderült, hogy egy betokozódott kontaktlencse van a nő szemhéja mögött. 

Csakhogy a beteg 14 éves kora óta nem hordott kontaktlencsét. Vagyis 28 éven keresztül ott volt a lencse, és ilyen sok évig nem okozott panaszokat.

A nő 14 éves korában tollaslabdázott, amikor megütötte az arcát, és azt hitte, hogy még a kontaktlencséje is kiesett. Legalábbis nem találta sehol. 

Attól a naptól nem hordott többet ilyen alkalmatosságot. Minden bizonnyal az akkor elveszettnek hitt lencse csúszhatott a szemhéja mögé, és töltött ott el ilyen sok időt, feltűnés nélkül. (Newsweek)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.