90 gigányi adatot lopott el az Apple-től egy ausztrál tini

Vádat emeltek egy melbourni tini ellen, miután egy év alatt többször is feltörte az Apple hálózatát, és összesen 90 gigányi biztonsági fájlt töltött le onnan, és hozzáfért a felhasználók fiókjaihoz is. Az ügyvédje szerint a fiú az Apple iránti rajongásból törte fel a hálózatot, mert arról álmodott, hogy ha felnő, akkor a cégnél dolgozhat. Amikor az Apple észrevette, hogy valaki betört a rendszerbe, értesítette az FBI-t. Később az FBI felvette a kapcsolatot az ausztrál szövetségi rendőrséggel.

A fiúnak többször sikerült titkosított csatornákon hozzáférnie a hálózathoz, amíg egyszer a rendőrség razziát nem tartott a szülei házában. Két laptopot, egy telefont és egy vinyót foglaltak le tőle. Az adatlopáshoz egy bizonyos szoftvert is használt, de az egyelőre nem világos, hogy ennek mi volt a funkciója. (The Verge)


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.