90 gigányi adatot lopott el az Apple-től egy ausztrál tini

TECH
2018 augusztus 16., 19:55
comments 104

Vádat emeltek egy melbourni tini ellen, miután egy év alatt többször is feltörte az Apple hálózatát, és összesen 90 gigányi biztonsági fájlt töltött le onnan, és hozzáfért a felhasználók fiókjaihoz is. Az ügyvédje szerint a fiú az Apple iránti rajongásból törte fel a hálózatot, mert arról álmodott, hogy ha felnő, akkor a cégnél dolgozhat. Amikor az Apple észrevette, hogy valaki betört a rendszerbe, értesítette az FBI-t. Később az FBI felvette a kapcsolatot az ausztrál szövetségi rendőrséggel.

A fiúnak többször sikerült titkosított csatornákon hozzáférnie a hálózathoz, amíg egyszer a rendőrség razziát nem tartott a szülei házában. Két laptopot, egy telefont és egy vinyót foglaltak le tőle. Az adatlopáshoz egy bizonyos szoftvert is használt, de az egyelőre nem világos, hogy ennek mi volt a funkciója. (The Verge)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.