A Facebook elismerte, hogy nem lépett fel elég határozottan a gyűlöletbeszéd és az álhírek ellen Myanmarban

Úgy tűnik, hogy lassan a Facebook is elismeri, hogy volt szerepük a muszlim rohingya kisebbség elleni 2017-es erőszakhullám elterjedésében Myanmarban. Már tavasszal megírtuk, milyen hangsúlyosak voltak a közösségi médiában a rohingyákról terjedő álhírek és muszlim-ellenes nacionalista propaganda az országban. A Reuters hírügynökség a napokban hosszas nyomozásuk eredményét tette közzé, amiből többek között az is kiderült, hogy a 2015-ben például összesen kettő darab, a burmai nyelvet beszélő ember figyelte a közösségi oldalon megjelenő tartalmakat a Facebooknál, miközben különböző szervezetek éveken át próbálták őket figyelmeztetni, hogy nagyon nagyon rossz vége lesz a felületükön terjedő rohingya ellenes gyűlöletkeltésnek. A cég ma elismerte, hogy "túl lassan" reagált a helyzetre, állításuk szerint ma már 60 anyanyelvi moderátoruk dolgozik, a számot pedig év végig 100-ra akarják emelni. (Reuters) A magyar Facebook moderálásáról szóló cikkünket itt lehet elolvasni

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.