Az USA szerint gyanús, hogy valami fegyvert keringtetnek az oroszok a Föld körül

külföld
2018 augusztus 16., 04:27
comments 162

Az USA külügyminisztériumának egy magas rangú vezetője arról beszélt egy svájci konferencián, hogy az oroszok valószínűleg egy fegyvert lőttek ki az űrbe, és az most a Föld körül kering.

Yleem Poblete miniszter-helyettes beszámolója szerint a tavaly októberben fellőtt valaminek elvben műholdnak kell lennie, de egyáltalán nem úgy viselkedik, mint a rendes műholdak. Hogy pontosan miben más, mint egy rendes műhold, azt nem részletezte, csak azt mondta, hogy semmire sem hasonlít, mint amit eddig kilőttek az űrbe.

Az amerikaiak gyanúja szerint az objektum egy fegyver lehet, ami talán arra való, hogy más országok műholdjait tegye tönkre, például lézerrel vagy mikrohullámokkal.

Az orosz kormány felháborodva utasította vissza a vádat, mondván bizonyítékok nélkül gyanúsítgatják őket, és az nem fegyver, hanem műhold. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.