Egy nap alatt 76 ember lett rosszul a K2-től egy amerikai kisvárosban

Helyi idő szerint szerda délelőtt folyamatosan hívták a mentőket New Haven városában, jórészt ájult emberekhez. A többségük ugyanabban a parkban esett össze, a világ egyik leghíresebb egyetemének, a Yale-nek a közelében.

Mint kiderült, tömeges túladagolás történt. Az 120 ezer lakosú kisváros drogfogyasztói tömegével lettek rosszul egy K2-nek nevezett anyagtól, vagyis szintetikus marihuánától. Összesen 76 beteget regisztráltak a városban egyetlen nap alatt. Többek állapota súlyos volt, de senki se halt bele.

Mentők és rendőrök szállták meg a parkot, ahol a legtöbb ájulás történt.Fotó: NBC

Egyelőre nem világos, hogy miért lettek ennyien rosszul a drogtól. Felmerült a gyanú, hogy valamivel felütötték a kábítószert, de eddig nem tudták beazonosítani, hogy mivel. Valamilyen ópiátra gyanakszanak leginkább. Több dílert is letartóztattak, de még nem tudják azt sem biztosan, hogy ők terjesztették-e a veszélyes anyagot.

A Yale egyetemnek is otthont adó, elegáns connecticuti kisváros hatóságai szerint a probléma bőven túlmutat rajtuk, hiszen az egész országban gyorsan terjednek új típusú szintetikus kábítószerek. Erről korábban itt írtunk részletesen.