Egy nap alatt 76 ember lett rosszul a K2-től egy amerikai kisvárosban

Egészségügy
2018 augusztus 16., 04:51
comments 71

Helyi idő szerint szerda délelőtt folyamatosan hívták a mentőket New Haven városában, jórészt ájult emberekhez. A többségük ugyanabban a parkban esett össze, a világ egyik leghíresebb egyetemének, a Yale-nek a közelében.

Mint kiderült, tömeges túladagolás történt. Az 120 ezer lakosú kisváros drogfogyasztói tömegével lettek rosszul egy K2-nek nevezett anyagtól, vagyis szintetikus marihuánától. Összesen 76 beteget regisztráltak a városban egyetlen nap alatt. Többek állapota súlyos volt, de senki se halt bele.

Mentők és rendőrök szállták meg a parkot, ahol a legtöbb ájulás történt.
photo_camera Mentők és rendőrök szállták meg a parkot, ahol a legtöbb ájulás történt.
Fotó: NBC

Egyelőre nem világos, hogy miért lettek ennyien rosszul a drogtól. Felmerült a gyanú, hogy valamivel felütötték a kábítószert, de eddig nem tudták beazonosítani, hogy mivel. Valamilyen ópiátra gyanakszanak leginkább. Több dílert is letartóztattak, de még nem tudják azt sem biztosan, hogy ők terjesztették-e a veszélyes anyagot.

A Yale egyetemnek is otthont adó, elegáns connecticuti kisváros hatóságai szerint a probléma bőven túlmutat rajtuk, hiszen az egész országban gyorsan terjednek új típusú szintetikus kábítószerek. Erről korábban itt írtunk részletesen. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.