Hét évtized szexuális visszaéléseit és a legsötétebb ragadozókat mutatja be a pennsylvaniai ügyészség katolikus egyházról készült jelentése

bűnügy
2018 augusztus 16., 11:34

A Philadelphia Inquirer nevű lap közöl részleteket a pennsylvania-i ügyészség 1300 oldalas jelentéséből, ami katolikus egyházban történt szexuális visszaéléseket veszi számba hét évtizedre visszamenően Pittsburghben és másik öt amerikai egyházmegyében.

Egyes pedofil papok gyakorlatilag egymás között cserélgették a bántalmazott gyerekeket. Az egyik áldozat arról mesélt, hogy egy aranyszínű, keresztes nyakláncot adott neki az őt bántalmazó pap, és azt mondta, hogy ez mutatja, ő mennyire különleges. A "jelölés" valójában a többi szexuális ragadozónak szólt. A gyerekeket többek között alkohollal és marihuánával csábították magukhoz, aztán korbáccsal kínozták és megerőszakolták őket. (Philly.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.