Legkevésbé sem váratlan fordulat: orosz trollok terjesztik a legképtelenebb amerikai összeesküvés-elméleteket a Twitteren

A BuzzFeed összefoglalója alapján úgy tűnik, hogy az orosz állami trollgyárral, az Internet Research Agency néven futó szervezettel összefüggésbe hozható Twitter fiókok kezdték el széles körben terjeszteni a Qanon nevű, egészen képtelen összeesküvés elméletet. Nekik is szerepük lehetett benne, hogy a 4chan és az 8chan korlátozott elérésű felületeiről elkezdett a mainstream nyilvánosság felé terjedni a történet, ami szerint Trumpot lényegében az amerikai hadsereg segítette hatalomra, hogy egy világ körüli sátánista pedofil összeesküvést felszámoljon.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.