Lelőtték a tusványosi medvét, amelyik kifosztotta a gyermekotthon hűtőszekrényét

ÁLLAT
2018 augusztus 16., 11:43
comments 175

Egyre élesebb a medve-helyzet Tusnádfürdő környékén, ahol a helyi vadászok a Környezetvédelmi Minisztérium engedélyével szerda este kilőttek egy veszélyesnek tartott, magányos medvét, ami korábban betört a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonába, és kifosztott egy hűtőszekrényt. Egy másik állatra, ami többek között helyi kutyákkal végzett, még vadásznak.

Közben gondot okoznak a környéken az anyamedvék is, a bocsaikkal együtt. Legalább egy családot át kellene telepíteni máshová, de egyelőre egy EU-s tagország sem vállalta, hogy felszívja a román medvefelesleget, és az sem világos, hogyan fognák be az állatokat, ha lenne hova vinni őket, ugyanis erre a helyi vadásztársaságnak saját állításuk szerint nincsenek eszközei. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt