Lelőtték a tusványosi medvét, amelyik kifosztotta a gyermekotthon hűtőszekrényét

Egyre élesebb a medve-helyzet Tusnádfürdő környékén, ahol a helyi vadászok a Környezetvédelmi Minisztérium engedélyével szerda este kilőttek egy veszélyesnek tartott, magányos medvét, ami korábban betört a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonába, és kifosztott egy hűtőszekrényt. Egy másik állatra, ami többek között helyi kutyákkal végzett, még vadásznak.

Közben gondot okoznak a környéken az anyamedvék is, a bocsaikkal együtt. Legalább egy családot át kellene telepíteni máshová, de egyelőre egy EU-s tagország sem vállalta, hogy felszívja a román medvefelesleget, és az sem világos, hogyan fognák be az állatokat, ha lenne hova vinni őket, ugyanis erre a helyi vadásztársaságnak saját állításuk szerint nincsenek eszközei. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.