Meglepő: nem megy el a Fidesz az ápolási díjról és a devizahitelesekről szóló parlamenti ülésre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ellenzéki kezdeményezésre pénteken rendkívüli ülést tartana a parlament az ápolási díj emeléséről és a  devizahitel-károsultak megsegítéséről, ha meg lenne a határozatképesség. 

De úgy látszik, hogy ez most sem jön össze, mivel csütörtök délután a Fidesz bejelentette, hogy az ülésen a Fidesz, a KDNP és a kormány sem vesz részt.

A Fidesz ez azzal indokolta, hogy „a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket”.  A közleményben a párt hozzátette, hogy  „az ápolási díj emelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről”.

A rendkívüli ülés összehívásáról szóló kezdeményezést jobbikos, LMP-s, DK-s képviselők, valamint egy független politikus írta alá. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.