Meglepő: nem megy el a Fidesz az ápolási díjról és a devizahitelesekről szóló parlamenti ülésre

Ellenzéki kezdeményezésre pénteken rendkívüli ülést tartana a parlament az ápolási díj emeléséről és a  devizahitel-károsultak megsegítéséről, ha meg lenne a határozatképesség. 

De úgy látszik, hogy ez most sem jön össze, mivel csütörtök délután a Fidesz bejelentette, hogy az ülésen a Fidesz, a KDNP és a kormány sem vesz részt.

A Fidesz ez azzal indokolta, hogy „a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket”.  A közleményben a párt hozzátette, hogy  „az ápolási díj emelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről”.

A rendkívüli ülés összehívásáról szóló kezdeményezést jobbikos, LMP-s, DK-s képviselők, valamint egy független politikus írta alá. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.