Ingyenes tankönyvet adna a kormány minden diáknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A teljes tankönyvellátást ingyenessé tennék - erről Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára beszélt az M1-en pénteken. Erről az Index írt.

Az államtitkár azt mondta: a kormány folyamatosan bővíti a kedvezményezettek körét, jelenleg az 1-9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig minden rászoruló diák ingyen tankönyvekhez jut.

Arról, hogy mikortól vezetnék be az új rendszert, nem esett szó. 

A 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát - 7,5 millió kötetet - már kiszállították az iskolákba.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.