Medúzariadót fújtak a német partokon

Pénteken Schleswig-Holstein tartomány hatóságai felszólították a strandolókat, hogy ne menjenek a Balti-tengerbe, mert nagyon sok ott a medúza - írja a DPA alapján az MTI.

Csak csütörtökön 120 fürdőzőt kellett elsősegélyben részesíteni az életmentőknek, és további 600 csípésről érkezett hír.

Fotó: BERND WUSTNECK/Picture-Alliance/AFP

A Balti-tenger partjainál sárga hajas medúzák garázdálkodnak. Az oroszlánsörény-medúzaként is ismert csalánozóknál a biológusok ma nem ismernek nagyobb medúzát.

Az életmentőket összefogó  DLRG travemündei szolgálatának igazgatója, Jan Cramer szerint péntekre visszahúzódtak a medúzák, de jobb a békesség, mert a parttól távolabb nagyobb sárga hajas rajok lebeghetnek készenlétben. 

A medúzák karjainak végén lévő csalánsejtek csípései görcsöt, nagy fájdalmat és allergáis reakciókat válthatnak ki. 

A sárga hajas medúzák, és általában a medúzák sokasodását tudósok a globális felmelegedés számlájára írják, mivel a melegedő tengeri környezetben egyre több a plankton, a medúzák pedig imádják a planktonokat. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.