Medúzariadót fújtak a német partokon

2018 augusztus 17., péntek 16:42
123

Pénteken Schleswig-Holstein tartomány hatóságai felszólították a strandolókat, hogy ne menjenek a Balti-tengerbe, mert nagyon sok ott a medúza - írja a DPA alapján az MTI.

Csak csütörtökön 120 fürdőzőt kellett elsősegélyben részesíteni az életmentőknek, és további 600 csípésről érkezett hír.

Fotó: BERND WUSTNECK/Picture-Alliance/AFP

A Balti-tenger partjainál sárga hajas medúzák garázdálkodnak. Az oroszlánsörény-medúzaként is ismert csalánozóknál a biológusok ma nem ismernek nagyobb medúzát.

Az életmentőket összefogó  DLRG travemündei szolgálatának igazgatója, Jan Cramer szerint péntekre visszahúzódtak a medúzák, de jobb a békesség, mert a parttól távolabb nagyobb sárga hajas rajok lebeghetnek készenlétben. 

A medúzák karjainak végén lévő csalánsejtek csípései görcsöt, nagy fájdalmat és allergáis reakciókat válthatnak ki. 

A sárga hajas medúzák, és általában a medúzák sokasodását tudósok a globális felmelegedés számlájára írják, mivel a melegedő tengeri környezetben egyre több a plankton, a medúzák pedig imádják a planktonokat. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt