Nem a Honvédkórház hibája, hogy meghalt a fél napig várakoztatott beteg

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szakértők csak diagnosztikai hibát tártak fel, így arra jutottak, a kórház nem hibás abban, hogy meghalt egy férfi, akit fél napig várakoztattak a Honvédkórház sürgősségi osztályán - írja a 24.hu.

Januárban vitték be gyermekei súlyos hasi fájdalmakkal a Honvédkórházba azt a férfit, akit az osztály dolgozói többszöri kérésre sem láttak el. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de már késő volt. Az 58 éves férfi másnap délelőtt meghalt

Az ügyben Tényi István tett bejelentést a rendőrségen ismeretlen elkövető ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. Most kapta kézhez az ügyben született határozatot, mely szerint 

nem történt bűncselekmény, megszüntették a nyomozást.

Arra jutottak, a beteget nem megfelelő módon sorolták be a fontossági/sürgősségi rangsorban (ún. triázsolás), de a halálát nem ez a hiba okozta. A vizsgálatok szerint a férfi eleve olyan állapotban került a kórházba, hogy menthetetlen volt, a visszafordíthatatlan bélelhalás már azelőtt elkezdődött, hogy a sürgősségi osztályra került volna.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.