Nem kérnek az állami temetésből a genovai tragédia áldozatainak hozzátartozói

A kedden leszakadt Morandi-híd áldozatainak hozzátartozóinak több mint a fele elutasított az állam felajánlását, és a szombati állami temetés helyett szűk, családi körben búcsúztatják a tragédiában életüket vesztett szerettüket - írja a BBC.

Kedden napközben szakadt le az A10-es autópálya egyik hídja Genovában. Az olasz várost a francia határon fekvő Ventimiglával összekötő úton fekvő 200 méter hosszú, 50 méter magas Morandi-híd egy nagyjából 80 méteres szakasza omlott le. A balesetben 38-an haltak meg, 15 sérültet kórházban kezelnek, még mindig keresik a túlélőket.

A hivatalos, állami búcsúztató szombaton lesz, de csak 14 család jelezte, hogy elfogadják az ajánlatot, 17 áldozat hozzátartozói pedig már vissza is utasították. A temetésen várhatóan részt vesz majd Olaszország miniszterelnöke és több vezető politikusa is, amit sokan minimum visszásnak éreznek, ugyanis elsősorban az ország vezetését tartják felelősnek a tragédiáért.

Az egyik áldozat, Giovanni Battiloro édesapja azt mondta, nem szeretné, ha fia búcsúztatóját politikusok tennék nevetségessé.

Egy másik áldozat, Andrea Cerulli testvére azt nyilatkozta az olasz La Stampának, hogy többé már nem bízik ebben az államban. Mások azzal magyarázták döntésüket, hogy egyszerűen jobban szeretnének szűkebb körben gyászolni.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.