Nem kérnek az állami temetésből a genovai tragédia áldozatainak hozzátartozói

külföld
2018 augusztus 17., 13:10
comments 84

A kedden leszakadt Morandi-híd áldozatainak hozzátartozóinak több mint a fele elutasított az állam felajánlását, és a szombati állami temetés helyett szűk, családi körben búcsúztatják a tragédiában életüket vesztett szerettüket - írja a BBC.

Kedden napközben szakadt le az A10-es autópálya egyik hídja Genovában. Az olasz várost a francia határon fekvő Ventimiglával összekötő úton fekvő 200 méter hosszú, 50 méter magas Morandi-híd egy nagyjából 80 méteres szakasza omlott le. A balesetben 38-an haltak meg, 15 sérültet kórházban kezelnek, még mindig keresik a túlélőket.

A hivatalos, állami búcsúztató szombaton lesz, de csak 14 család jelezte, hogy elfogadják az ajánlatot, 17 áldozat hozzátartozói pedig már vissza is utasították. A temetésen várhatóan részt vesz majd Olaszország miniszterelnöke és több vezető politikusa is, amit sokan minimum visszásnak éreznek, ugyanis elsősorban az ország vezetését tartják felelősnek a tragédiáért.

Az egyik áldozat, Giovanni Battiloro édesapja azt mondta, nem szeretné, ha fia búcsúztatóját politikusok tennék nevetségessé.

Egy másik áldozat, Andrea Cerulli testvére azt nyilatkozta az olasz La Stampának, hogy többé már nem bízik ebben az államban. Mások azzal magyarázták döntésüket, hogy egyszerűen jobban szeretnének szűkebb körben gyászolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.