„Ő kérte, hogy lökjem le” - védekezik a lány, aki mélybe taszította, és kis híján megölte barátnőjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy hete a 444-en is hírt adtunk arról a washingtoni tinédzserről, Jordan Holgersonról, aki augusztus elején súlyos balesetet szenvedett, miután sokáig nem mert leugrani egy 18 méter magas hídról, pechére viszont ott volt vele barátnője - Taylor Smith -, és taszított rajta egyet. 

Az eset a Moulton Falls Regional Park területén történt, 60 kilométerre északra az oregoni Portlandtől. 

A videón látszik, hogy Jordan háromig számol, mielőtt barátnője taszít rajta egyet, a lány pedig az East Fork Lewis folyóba zuhan. 

A 16 éves lány teljesen összetörte magát: öt bordája eltörött, levegőbuborék került a mellkasába, kilyukadt a tüdeje. Jelenleg kórházban lábadozik. 

Az illetékes ügyészség pénteken megerősítette az ABC-nek, hogy Taylor Smith ellen bűncselekmény gyanújával zajlik eljárás az ügyben. 

Az ABC megszólaltatta az érintetteket is. Taylor Smith arról beszélt, hogy nagyon megviselte a dolog, biztos volt benne, hogy nem esik baja a barátnőjének, aki szerinte ugrani akart, csak nem mert. Annyit beismert, hogy „nem gondolt a következményekre.”

Az áldozat nem volt ennyire megengedő barátnőjével. Jordan Holgerson azt mondta az NBC-nek, hogy eleinte nem akarta, hogy Taylor bajba sodródjon, de sokat gondolkodott az eseten, és most már nem bánná ha börtönbe menne, hogy átgondolja, mit is tett. Jordan szomorú, mert a balesetre ráment a nyara, a felépülés az év hátralévő részét is bizonyára felemészti majd. 

Taylor Smith azt mondta, elfogadja az ítéletet, és megérti, hogy nagy traumát okozott, de rosszul esik neki, hogy eleinte még válaszolt a barátnője az üzenetekre, és elfogadta, hogy nem akarta bántani, később aztán már nem válaszolt az üzeneteire. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.