Egy csatornából mentette ki az újszülöttet az indiai nő

Tbg
bulvár
2018 augusztus 18., 14:24
comments 146

Nem mindennapi Függetlenség napját ünnepelhetett a héten szerdán az indiai tamil Geetha. A 45 éves asszony egy a szennyvíz elvezetésére szolgáló csatornában talált egy újszülöttet, akit sikerült megmentenie.

A tamil asszony és férje reggel valami nyöszörgésre, sírásra lettek figyelmesek chennaisi (madrasi) házuk közelében. A valamikor színésznőként dolgozó, most háztartásbeli nő kiment a ház elé, ahol megtalálta a hang forrását.

A csöpséget művészi mozdulatokkal halászta ki a csatornából, majd gyorsan megszabadította a nyakára tekeredett köldökzsinórtól. Ezután értesítette a rendőrséget, a mentők pedig ellátták a babát, aki jelenleg is egy egmore-ig kórházban van.

Geetha és a baba
photo_camera Geetha és a baba Fotó: BBC
Gyors fürdetés még az utcán
photo_camera Gyors fürdetés még az utcán Fotó: BBC

A nő később azt nyilatkozta, nagyon szívesen örökbe fogadja a gyermeket, akiről még az sem derült, hogyan került a csatornába: szándékosan dobták-e be vagy a nagy esőzések miatti áradások sodorták el. A nő a babának a Sudhandhiram nevet adta, ami tamilul szabadságot jelent. (BBC/The News Minute)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.