Napi 12 embert lakoltatnak ki Magyarországon

Idén májustól, a kilakoltatási moratórium lejárta óta már 1355 családot lakoltattak ki Magyarországon, köztük több száz olyat is, akik már nem hitelintézettel, hanem azzal Nemzeti Eszközkezelővel állt szerződéses viszonyban, amelynek feladata hogy  "gondoskodjon a bajba jutott, hitelüket fizetni nem tudó rászorulókról."

Az RTL Klub ATV híradója jelen volt egy ilyen kilakoltatásnál: a rendőrök rátörték az asszonyra az ajtót, aki a sokk hatására elájult, ezért végigvonszolták a ház udvarán.

Az 1355 kilakoltatott családról Oláh Lajos (DK) ellenzéki képviselő tett fel írásbeli kérdést a Parlamentben, így lehet tudni a pontos számot. Az RTL Klub emlékeztetett, tavaly ősszel az Igazságügyminisztérium egyik jelentéséből tudható, hogy Magyarországon 30 ezer ilyen, problematikus hitelszerződés van életben, ezek mindegyike kilakoltatással végződhet.

Az ellenzéki képviselők a héten próbáltak összehívni egy vitanapot a Parlamentben a devizahitelesek helyzetének tisztázása érdekében, de a kétharmaddal rendelkező kormánypártok, a Fidesz és a KDNP egyszerűen ignorálták az ülést. (RTL Klub)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.