Németországnak nincs forgatókönyve egy földönkívüliekkel való találkozásra

Tbg
űr
2018 augusztus 18., 20:54
comments 270

Fél nappal azelőtt, hogy Angela Merkel német kancellár kétoldalú találkozón fogadta Vlagyimir Putyin elnököt, a német Bild megírta, a német állam nincs felkészülve a földönkívüliekre való találkára.

Bár elsőre nevetségesnek tűnhet a téma, ilyen forgatókönyvvel például az Egyesült Államok, de Nagy-Britannia is rendelkezik, Németország azonban nem.

Mindez egy zöldpárti képviselő, Dieter  Janecek kérdésére árulta el teljesen hivatalosan a gazdasági minisztérium. Mint a közlemény fogalmaz, rendkívül kicsi a valószínűsége annak, hogy a földönkívüliek Németországban szállnának le a Földre, ezért a német állam nem dolgozott ki semmilyen tervet.

Pedig, ahogy a Deautsche Welle írja, a nyugat-európai lakosság többsége, ahogy az észak-amerikaié is, hisz a földönkívüliek létezésében.

Az USA légierejének jelenleg is része az 527 Space Aggressor Squadron, amelynek feladata egy esetleges űrből érkező fenyegetés elhárítása. 2007 és 2012 között pedig évente 22 millió dollárt költött az ország az UFO-k megfigyelésére.

Ettől nem teljesen függetlenül viszont éppen most fordították le németről klingon nyelvre az egyik legnépszerűbb gyerekkönyvet, a Kis herceget. A klingon a Star Trek űrsorozatban szereplő nép, a klingonok által használt nyelv. (Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.